Localizare

Rosia Montana, cunoscuta si sub denumirea de Alburnus Major, a avut o evolutie determinata din antichitate si pana azi, de existenta si exploatarea aurului.

Rosia Montana este asezata in partea central-vestica a Romaniei, in nord-vestul judetului Alba, la 46 grade latitudine nordica si 25 grade longitudine estica, la o altitudine de 850 metri fata de nivelul marii.

 

Relief

Comuna Rosia Montana este situata in zona de munte, pe versantul nord-vestic al Carpatilor Meridionali in Muntii Apuseni. Principalul curs de apa este valea Abrudului care se varsa in Aries in preajma orasului Campeni.Satele se intind in lungul vailor, pe platouri si culmi domoale.

 

Altitudine

Rosia Montana este asezata la o altitudine de 850 metri fata de nivelul marii.

 

Primăria Roșia Montană
Primar
FURDUI EUGEN
Viceprimar
MORARIU VASILE
Secretar
CIOARA DANIELA SABINA
Program
Luni - Joi
08.00 - 16.00
Vineri
08.00 - 15.00

Link-uri utile
Presedentia RomanieiGuvernul RomanieiParlamentul RomanieiSenatul RomanieiCamera DeputatilorPrefecturaConsiliul JudeteanMinisterul Afacerilor ExterneMinisterul Integrarii EuropeneMinisterul Finantelor PubliceMinisterul JustitieiMinisterul Apararii NationaleMinisterul Afacerilor InterneMinisterul MunciiMinisterul Economiei, Energiei si Mediului de AfaceriMinisterul Agriculturii si dezvoltarii ruraleMinisterul Apelor si PadurilorMinisterul Lucrarilor Publice, Transporturilor si LocuinteiMinisterul TurismuluiMinisterul pentru intreprinderile Mici si Mijlocii si CooperatieMinisterul Educatiei si CercetariiMinisterul CulturiiMinisterul Sanatatii si FamilieiMinisterul Tineretului si SportuluiMinisterul Comunicatiilor si Sociletatii InformationaleMinisterul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si AdministratieiSecretariatul General al Guvernului